Revitalizarea procesului de integrare AL STRăINILOR DIN JUDEțUL BRAșOV

Despre proiect

REVITALIZAREA PROCESULUI DE INTEGRARE AL STRĂINILOR DIN JUDEȚUL BRAȘOV

 

Proiectul isi propune cresterea numarului si imbunatatirea calitatii serviciilor de informare si consiliere a centrului nostru, modernizarea Punctului de Informare pentru straini deschis in anul 2014 la sediul Serviciului pentru Imigrari din judetul Brasov, cresterea capacitatii imigrantilor prin invatarea limbii romane, dezvoltarea de initiative de auto-ajutorare si socio-culturale, actiuni de advocacy pentru autoritati, institutii publice si sectorul privat pentru incluziunea socio-economica a imigrantilor si activitati de dezvoltare organizationala a asociatiei.

 

Linia de finantare:
Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021 prin programul ACTIVE CITIZENS FUND România
Apel #7 – Acțiuni de advocacy pentru incluziunea socială a grupurilor vulnerabile
Buget:
146.131,04 Euro  €
Durata:
24 luni (Martie 2021- Februarie 2023)
PARTENERI: CENTRUL NATIONAL ROMAN PENTRU REFUGIATI

DESPRE PROIECT

Obiectivul general al activitatilor este acela de a-i ajuta pe migranti să participe activ la viaţa economică, socială şi culturală.

CURSURI DE LIMBA ROMANA

Se vor organiza cursuri de limba romana in cadrul carora invatarea limbii romane va fi dobandita atat prin activitati formale – la clasa, cat si prin activitati informale care au scopul de a completa cunostiintele dobandite, astfel incat experienta limbii sa fie una completa.

ACTIVITATI DE CRESTERE A CAPACITATII IMIGRANTILOR

Vor fi organizate intalniri informare la sediul centrului nostru si in alte locatii din Brasov(cinema, teatru, opera, muzee, case culturale, locatii pentru reacreatii etc). Aceste intalniri vor fi realizate in functie de interesele exprimate ale imigrantilor.

 
 
ADVOCACY

 Actiuni de advocacy pentru cresterea participarii economice a imigrantilor. De foarte multe ori, migrantii si refugiatii nu isi cunosc in totalitate drepturile, de aceea este necesara organizarea periodica a sesiunilor de informare.

Pentru institutii publice

Pentru sectorul privat

Mecanism de monitorizare a pietei muncii

FESTIVALUL ZIUA MULTICULTURALITATII IN BRASOV

Festivalul Ziua Multiculturalității în Brașov (Brașov Multicultural Day) urmărește promovarea și
încurajarea dialogului intercultural, comunicarea si cooperarea dintre culturi, încurajarea toleranței, a
respectului pentru diversitate, promovarea integrării imigranților, combaterea stereotipurilor și
prejudecăților cu impact în comunitatea locală și asupra vieții migranților/ imigranților care locuiesc în
Brașov.

Standuri expozitionale/momente artistice

HELP DESKS

Punct de informare pentru straini la sediul Centrului de Integrare pentru Migranti Brasov

Centrul de Intergrare pentru Migranti Brasov, Strada Mihail Kogălniceanu nr. 17, Bloc C4, etaj 3, ap. 9, Brașov 500090

Prin Help Desk/Info Point, Centrul de Integrare pentru Migranti din Brasov ofera informatii despre: obtinerea permisului de sedere, cursuri de limba romana, echivalarea studiilor, obtinerea unei asigurari medicale, inscrierea la un medic de familie, obtinerea alocatiei pentru copii, inscrierea copiilor la scoala, conditiile de angajare pentru cetateni straini, obtinerea permisului de sedere pe termen lung, obtinerea cetateniei romane, alte solicitari diverse. 

Punct de informare pentru straini la sediul Serviciului pentru Imigrari Brasov

Serviciul pentru Imigrari Brasov, Strada Nicolae Titulescu 28, Brașov 500103

In anul 2014, Centrul de Integrare pentru Migranti a deschis un Punct de Informare pentru cetatenii straini la sediul Serviciului pentru Imigrari din Brasov. Acesta a fost modernizat si imbunatatit cu mese si scaune ergonomice, afisaj modern bilingv romana – engleza; mesaje prietenoase care ureaza “Bine ati venit” in mai multe limbi straine celor care aleg Brasovul ca noua lor casa. Punctul de informare este alimentat in permanenta cu materiale plurilingve (engleza, chineza, turca, araba, franceza, alte limbi straine) ce au ca scop informarea strainilor din Brasov si a membrilor de familie a acestora despre cum se pot integra mai bine, despre drepturile si obligatiile acestora in Romania, despre noutatile legislative in domeniu, despre serviciile oferite de centrul nostru si alte organizatii din domeniu.

 

DEZVOLTARE ORGANIZATIONALA

Vizita partenerilor nostri de la Consiliul National Roman pentru Refugiati la Centrul de Integrare pentru Migranti din Brasov pentru activitati de dezvoltare organizationala si transfer de cunostinte in domeniul migratiei (iulie 2021). 

 

RO: Proiectul este derulat de Asociația Română pentru Promovarea Calității și a Practicilor de Succes (ARPCPS) în parteneriat cu Fundatia Consiliul National Roman pentru Refugiati (CNRR) și beneficiază de o finanțare în valoare de 146.131 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

EN: The project is implemented by the Romanian Association for the Promotion of Quality and Best Practices in partnership with the Romanian National Council for Refugees Foundation and benefits from a 146.131 euros grant from Active Citizens Fund Romania, programme funded by Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA Grants Grants 2014 -2021. The content of this website does not necessarily reflect the official position of the EEA and Norway Grants 2014-2021; for more information visit www.eeagrants.org. More details about Active Citizens Fund Romania are available at www.activecitizensfund.ro.

ORAR

LUNI– VINERI
9:00am – 5:00pm

SÂMBĂTĂ- DUMINICĂ
ÎNCHIS

CONTACTEAZĂ-NE

 

14 + 15 =