Ziua Multiculturală Brașov este un festival anual organizat de Centrul de Integrare a Migranților Brașov care își propune să promoveze și să încurajeze dialogul intercultural, comunicarea și cooperarea între culturi, să promoveze empatia, să susțină toleranța, respectul pentru diversitate, să promoveze și să educă despre integrarea imigranților, să combată stereotipuri și prejudecăți care au impact asupra comunității locale și asupra vieții migranților/imigranților care locuiesc în Brașov prin două activități principale:
 
1. Spectacol pe scena în care migranții care locuiesc în Brașov, în ritmul lor, își evidențiază talentele prin spectacole de dans tradițional, o varietate de cântece și muzică tradițională, prezentări country, piese de teatru, recitaluri de poezie și alte momente culturale.
 
2. Tarabele expoziționale de țară create de migranții care locuiesc în Brașov care expun meșteșuguri culturale, haine tradiționale, alte arte internaționale și obiecte specifice țării. În cadrul acestei activități, vizitatorii vor primi un „pașaport” care va fi ștampilat de către migranți cu ștampila țării lor
 
Organizația noastră promovează conceptul EMPATIE prin evenimente, activități și activități încă de la înființarea sa în 2012.
 
În 2022, festivalul a fost marcat cu eticheta Empathy, unde agenții schimbării au răspândit mesajele Empathy prin conversații directe cu comunitatea locală, mesaje personalizate și acoperire media.