Finanțatori și Parteneri

 

 

Proiecte în Desfășurare

proiecte și parteneri

Titlu: EMPATHY – Imputernicirea migrantilor si promovarea incluziunii prin cresterea capacitatii si implicarea in comunitate

Despre proiect:
Proiectul EMPATHY urmareste preventia exemplelor si atitudinilor de rasism, xenofobie si intoleranta printr-un pachet complet de masuri de orientare, integrare si incluziune bazate pe metode de educatie non-formala care sa conduca la atitudini empatice in randul cetatenilor UE fata de diversitate in general.Modelul EMPATHY va promova “revolutia empatiei”, printr-o serie de activitati offline si online centrate pe stimularea abordarilor creative, culturale si inovative de combatere a rasismului, xenofobiei si intolerantei.
Linia de finantare: Erasmus+ KA3, Incluziune sociala si valori comune: contributia in domeniul educatiei si trainingului
Buget: 495,951.00 €
Durata: 24 luni (Ianuarie 2021-Ianuarie 2023)
Parteneri:
Pro Arbeit (Germania)
Migrant Integration Centre Brasov (Romania)
Asociacion Babelia (Spania)
Fondazione Empatia (Italia)
Project School (Italia)

 

Centrul nostru este partener în proiectul „Centrul Român de Cercetare a Migrației și Incluziunii Sociale – CRCMIS (2020 – 2022) proiect desfășurat în parteneriat cu Centrul pentru Studiul Comparat al Migrației (CSCM) din cadrul UBB Cluj și Liga Apărării Drepturilor Omului (LADO), Filiala Cluj și finanțat prin Programul Naţional – Fondul pentru Azil, Migraţie şi Integrare (FAMI/19.03.01.01).
Prin acest proiect se dorește dezvoltarea unui cadru conceptual de documentare, informare și instrumente de cercetare privind studiul proceselor de integrare a imigranților in România prin înființarea Centrului Român de Cercetare a Migrației și Integrării Sociale.

2019

„Ziua Multiculturalității în Brașov”, Proiect finanțat de Primăria Brașov prin componenta Proiecte Culturale.

Primăria Brașov a susținut organizarea festivalului Ziua Multiculturalității în Brașov, ediția 7 în Piața Sfatului din Brașov. Festivalul are ca scop promovarea și încurajarea dialogului intercultural, comunicarea și cooperarea dintre culturi, încurajarea toleranței.

2017-2019

„INTERACT Plus – Servicii integrate pentru migranți, dialog social și intercultural”. Proiectul iși propune să contribuie la consolidarea integrării socio-economice și culturale a migranților (beneficiari de protecție internațională – BPI si resortisanți ai țărilor terțe – RTT) din Regiunea 1 în societatea românească, prin servicii de integrare comprehensive și coerente, capacitarea migranților, diversificarea oportunităților de accesare a pieței muncii din Romania și dialog intercultural cu societatea gazdă, finanîțat prin Programul Naţional – Fondul pentru Azil, Migraţie şi Integrare.

Mai- Iulie 2017

„STARRT I – Servicii de Transfer şi Asistenţă pentru Refugiaţi Relocaţi din Turcia” (FAMI/16.05.01)- Proiectul și-a propus să sprijine eforturile Statului Român de a răspunde umanitar, politic și solidar față de state terțe care sunt prima țară de azil, în contextul conflictului prelungit din Siria si al crizei umanitare pe care acesta a declanșat-o. Proiectul a contribuit la consolidarea soluțiilor durabile pentru persoane aflate în nevoie clară de protecție internațională prin facilitarea transferului din Turcia în România, în condiții de siguranță, a 20 de refugiați sirieni și inițierea acestora în procesul de integrare în România.

2016-2017

Proiectul “INTERACT- Servicii integrate pentru migranţi, dialog social și multicultural” finanțat de Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), Biroul în România în parteneriat cu Asociația Ecumenică a Bisericilor din România – AIDRom, Fundația Schottener Servicii Sociale, Asociația Global Help Craiova şi Asociația Națională a Exportatorilor și Importatorilor din România prin Fondul Azil Migrație si Integrare.

2012-2015

Proiectul „Coordonarea națională a acțiunii de integrare a resortisanților țărilor terte” (RTT) în România finanțat de Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), Biroul în România, în parteneriat cu Asociaţia Serviciul Apel prin Fondul European de Integrare a Resortisanților Tărilor Terțe, Programul anual 2012 – 2015.

ORAR

LUNI– VINERI
9:00am – 5:00pm

SÂMBĂTĂ- DUMINICĂ
ÎNCHIS

CONTACTEAZĂ-NE

 

7 + 9 =