Vrei sa te implici intr-un proiect european impreuna cu mai multi straini tineri si romani care locuiesc in Brasov? Vrei sa ajuti tinerii straini sa se integreze in Brasov si sa inveti si tu despre ei? Vrei sa iti faci prieteni romani si sa inveti despre societatea romaneasca direct de la persoane de varsta ta? Vrei sa ai experiente noi, sa dobandesti perspective noi de viata, sa iti stimulezi creativitatea, sa inveti despre diversitate culturala, toleranta, despre cum sa combati hate speech si xenofobia, sa te bucuri de un mediu multicultural in propriul tau oras?

Alatura-te proiectului “EMPATHY – Imputernicirea migrantilor si promovarea incluziunii prin cresterea capacitatii si implicarea in comunitate” finantat de Uniunea Europeana si implementat in Brasov de Centrul de Integrare pentru Migranti Brasov, in parteneriat cu alte ONG-uri din Germania (Pro Arbeit), Italia (Fundatione Empatia si project School) si Spania (Asociation Babelia).

Centrul de Integrare pentru Migranti din Brasov cauta 10 tineri straini si 10 tineri romani (18 – 30 de ani) care sa participe in activitati de cunoastere si invatare culturala si care sa promoveze “revolutia empatiei”. Acestia vor fi implicate in activitati diverse non-formale de orientare, integrare si incluziune sociala a tinerilor migranti care vor conduce in final la atitudini empatice, pozitive in randul tinerilor romani fata de diversitate in general.

Poti sa ne trimiti CV-ul si o scurta scrisoare de motivatie, dar si ideile tale pentru diferite activitati in care ai dori sa participi alaturi de tinerii romani si straini din Brasov la e-mail: contact@migrantbrasov.ro.

 

BRASOV’S MIGRANT INTEGRATION CENTER

Proiectul EMPATHY urmareste preventia exemplelor si atitudinilor de rasism, xenofobie si intoleranta printr-un pachet complet de masuri de orientare, integrare si incluziune bazate pe metode de educatie non-formala care sa conduca la atitudini empatice in randul cetatenilor UE fata de diversitate in general. Modelul EMPATHY va promova “revolutia empatiei”, printr-o serie de activitati offline si online centrate pe stimularea abordarilor creative, culturale si inovative de combatere a rasismului, xenofobiei si intolerantei.

 Proiectul EMPATHY va aduce impreuna 20 de tineri migranti si romani care locuiesc in Brasov. Acestia vor lucra impreuna pentru crearea unui program de integrare pentru tinerii migranti care va putea fi folosit si pentru generatiile urmatoare. Tinerii migranti vor comunica cu tinerii romani si impreuna cu Centrul de Integrare pentru Migranti din Brasov se vor creiona pasii pe care tinerii migrant trebuie sa ii urmeze o data ce ajung in Romania pentru a avea o tranzitie si o adaptare cat mai usoara. Acest program de integrare va fi oferit tuturor tinerilor care vor solicita informatii Centrului de Integrare pentru Migranti si va fi pus si la dispozitia universitatilor si altor ONG-uri care desfasoara activitati cu tineri migranti.

Programul de integrare va avea trei pasi: orientare, integrare si incluziune sociala. Toti acesti pasi vor avea o componenta practica si una teoretica. Astfel ca toate activitatile vor fi intai testate, iar apoi teoretizate intr-un manual de integrare si de bune practici care va circula si la nivel european. Acest proiect este desfasurat simultan in Germania, Italia, Spania si Romania.