Migrant Integration Center a fost fondat in anul 2011 ca raspuns la lipsa de servicii necesare integrarii strainilor in judetul Brasov.

In vara anului 2012 Migrant Integration Center a devenit partener de Implementare al Organizatiei Internationale pentru Migratie (OIM), Biroul in Romania. Centrul a functionat ca centru de informare si consiliere pentru straini si a facut parte din Reteaua Nationala de Centre de Informare si Consiliere pentru Straini alaturi de alte 14 centre din tara: Bucuresti, Bacau, Cluj, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Suceava, Tirgu Mures si Timisoara.

Astazi, Migrant Integration Center a devenit Centru Regional de Integrare (CRI) arondat Centrului Regional de Cazare si Proceduri pentru Solicitanti de Azil Bucuresti (CRCPSA) si are ca misiune sa sprijine integrarea socio-economica si culturala a migrantilor in societatea romaneasca printr-o abordare integrata, de tipul one-stop-shop, in furnizarea informatiilor si serviciilor de  de care acestia au nevoie  (ex. ocupare, acces la servicii de sanatate, acces la servicii educationale, culturale, locuire si servicii sociale, participare activa la viata comunitatii etc.)

Centrele de informare au oferit servicii de informare/consiliere cu privire la sederea in Romania, asistare pentru accesarea serviciilor medicale, sistemului educational din Romania, acordarea de sprijin pentru acoperirea unor nevoi materiale/medicale persoanelor vulnerabile, precum si sprijin in relationarea cu institutiile/autoritatile locale.

Diversitate

Integrare

Toleranta