Centrul nostru organizeaza cursuri incepand cu anul 2011. Aproximativ 200 de straini au luat parte la un curs de limba romana in cadrul Migrant Integration Center.

CURSURI DE LIMBA ROMANA SI ORIENTARE CULTURALA

Centrul nostru ofera cursuri de limba romana pentru strainii din Brasov. Cursurile au o durata de 1 an scolar si se desfasoara incepand cu 15 septembrie a fiecarui an. Cursurile se desfasoara conform OMECI 5924/12.11.2009 si se adreseaza străinilor adulți care au dobândit o formă de protecție sau un drept de ședere în România, precum și pentru cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene și a Spațiului Economic European.

Cursurile de limba romana au si o componenta de orientare culturala astfel ca in cadrul acestora sunt organizate si excursii locale si activitati care au scopul sa familiarizeze strainii cu obiceiurile si traditiile romanesti.

La finalizarea cursurilor strainii primesc certificate de participare la cursul de limba romana si acomodare culturala pe baza examenului de evaluare. Certificatele sunt recunoscute de Ministerul Educatiei si pot fi utile pentru obtinerea cetateniei romane, munca si pentru integrarea strainilor in societatea romaneasca.

DIVERSITATE

INTEGRARE

TOLERANTA